18 Ιουλίου 2009

χωρις αληθεια, αλλα με εικονα


ο καθηγητης του ποθου. φιλιπ ροθ. για ολους εμας, τους μεταξεταστεους.


ειχε δικιο οταν μου ελεγε: μη συγκρινεις ανομοια πραγματα. δεν ειναι σωστο. μη συγκρινεις πρωην με νυν. φιλους, κοπελες,...παρον με παρελθον. αδικο.


την κοιτουσα διακριτικα. 3 θεσεις πιο περα. πηρε τη θολη μπυρα της ενω κουνιοταν στους ρυθμους των μερκιουρι ρεβ. με φανταστηκα να της μιλαω. να την κανω να γελαει. να δινουμε ραντεβου. σινεμα, συναυλιες, ταρατσες. το φθινοπωρο, το 1ο μας ταξιδι στο εξωτερικο. ισως στο βελγιο. φανταζομαι τις φωτογραφιες που βγαζουμε. υστερα να μενουμε στη βουλιαγμενη. στην αρχη δουλευει πολυ αλλα μετα τα παραταει για να προσεχει τα 2 μας παιδια. κανουμε ερωτα νωχελικα πλεον, αναποφευκτα μετα απο 12 χρονια γαμου. ξερεις. θυμομαστε μονο αυτα που μας χωριζουν. υποκρινομαστε. χωριζουμε. διαζυγιο. κηδεμονια παιδιων. κολαση. να μου λειπει. δεν το αντεχω αυτο. την κοιταζω. η μπυρα της ειναι ακομα στη μεση. αστο καλυτερα. δεν της μιλαω καν.

1 σχόλιο:

κινδυνος κεφαλαιος είπε...

Εσύ χρειάζεσαι το ακόλουθο:
Κάποτε, ο Γρηγόριος ο Νανζιανζηνός και ο Βασίλειος ο Μέγας είχαν την εξής διαφωνία:
Ο Βασίλης από την Καισαρεία έλεγε πως το να σκεφτείς μία πράξη και το να κάνεις κάτι είναι το ίδιο ισχυρά. Αντίθετα ο Γρηγόριος ο Νανζιανζηνός πίστευε πως είναι δύο διαφορετικά βιώματα.
Μπορεί αυτοί οι δύο να αλληλλοκαρφώνονταν αλλά δεν είναι εκεί η ουσία.(«μια ψυχή σε δύο σώματα χωρισμένη», βικιπαίδεια).

Ο Νανζιανζηνός έκανε το τραπέζει στο Βασίλειο το Μέγα,
του έβαλε τα πιάτα ένα ένα μπροστά του,
και τον έβαλε να τα μυρίσει.

Ο Βασίλειος άνοιξε τη μυτόγκα και απόλαυσε τις ευοσμίες.
Αμέσως μετά, ο Γρηγόριος μάζεψε
το τραπέζι,
αφήνοντας το Βασίλειο έκπληκτο.

--
βρίσκετε το σημείο;