14 Σεπτεμβρίου 2010

δημοτικες εκλογες

πολυ στεναχωριεμαι που δεν ειμαι στο χωριο μου αυτη την περιοδο.

1 στους 2 ειναι υποψηφιος για κατι. δημαρχος, δημοτικος συμβουλος, προεδρος, γραμματεας,...

χανω την προεκλογικη περιοδο. το καλυτερο.

το γελιο θα ηταν ατελειωτο. αδερφια σε διαφορετικους συνδυασμους, γειτονες μαλωμενοι, συμμαχιες, φακελακια σταυρωμενα και αλλα τετοια.

στα χωρια βιωνουν πολυ διαφορετικα τα πολιτικα (δηλαδη κομματικα) θεματα. εκει, υπαρχουν επιπλεον και οι προσωπικες διαφορες/συμμαχιες/προτιμησεις (ειναι ποντιος μην τον ψηφισεις, δεν ειναι δικος μας ειναι θρακιωτης, με ειχε δειρει οταν ειμασταν μικροι και δεν τον ψηφιζω) και αλλα τετοια...

δεν συγκρινεται τιποτα με τις ομιλιες κ συναντησεις στα καφενεια. τα καφενεια φυσικα ειναι χωρισμενα ανα κομμα. ναι αληθεια. υπαρχει πρασινο και μπλε καφενειο. και το καφενειο της κιτσας που ειναι διακοματικο. αυτη ψηφιζε ζολωτα μαλλον και εμεινε ετσι.

οποιος ειναι απο χωριο ξερει τι λεω.

η αληθεια ομως ειναι οτι αυτοι εκει εχουν πιασει το νοημα. τα αντιμετωπιζουν ολα σαν το ποδοσφαιρο. διαλεγουν σχεδον στην τυχη μια ομαδα και πλακωνονται-χωρις ομως να παιρνουν τιποτα στα σοβαρα - για να περασει η ωρα.

θυμαμαι μου λεγε ενασ μπαρμπας οτι στο συμβουλιο του χωριου (αυτο που παλια, πριν να γινει διαμερισμα του δημου, ηταν το κοινοτικο συμβουλιο) πλακωνοντουσαν για το πως θα μοιραστουν τα χρηματα στα διαφορα εργα του χωριου. μερες ολοκληρες διαφωνουσαν, επιχειρηματολογουσαν και φωναζανε... για το αν θα φτιαξουν αποχετευση στον εναν η στον αλλο δρομο, αν θα βαλουν καινουργιο γρασιδι στο γηπεδο ...κ τετοια.

και τα λεφτα που ειχαν στη διαθεσή τους για τα εργα?

7,5 χιλιαρικα! θεοι. αν ειναι δυνατον. θεοι. να χαμε να λεγαμε.

ζητω ο γκορτσος.