1 Φεβρουαρίου 2011

η εφευρεση του μορελ

πατα πρωτα εδω για το σαουντρακ αυτου του ποστ.

ο κασαρες πολυ θα ηθελε να ειχε ζησει μερικα χρονια ακομα για να δει το βιβλιο του να γινεται, οχι απλως ταινια, αλλα πραγματικοτητα.

το augmented reality που ξεκινησε να συζητιεται γυρω στο 1995 ειναι πλεον εδω. εχει ερθει για να διαλυσει ακομα περισσοτερο τα σακατεμενα μυαλα μας και να μπερδεψει το πραγματικο με το εικονικο. το αναλογικο με το ψηφιακο.

με απλα λογια, το AR μιξαρει τον φυσικο κοσμο με καθε ειδους ψηφιακα δεδομενα. με την ψηφιακη πραγματικοτητα. πχ προχωρας στο δρομο, κοιταζεις αριστερα και βλεπεις εναν ξεφτιλισμενο βρομικο τοιχο. σηκωνεις στη συνεχεια το iphone σου και κοιταζεις μεσα απο αυτο ξανα τον τοιχο. και τοτε βλεπεις το γκραφιτι που εχουν σχεδιασει για αυτον το συγκεκριμενο τοιχο ο μπελε και ο ρτμ. το iphone στελνει το GPS στιγμα σου σε μια βαση δεδομενων η οποια αντλει την καταχωρηση για το συγκεκριμενο τοιχο. GPS, δικτυα, καμερες, iphone, γυροσκοπια κλπ κανουν τη δουλεια.

τωρα, αυτο που περιεγραψα (με τοση επιτυχια) ειναι το πρωτο βημα. ειναι σαν να λεμε το Telnet, το dial up internet. συγκρινε αυτα με το 3G mobile internet που χρησιμοποιεις τωρα, για να πιασεις τη διαφορα. το τι θα επακολουθησει. και πιο πολυ ακομα.

συντομα η φαντασια δεν θα ειναι κατι που υπαρχει στο μυαλο σου. θα ειναι κατι που προβαλεις στον απεναντι τοιχο. δεν θα χρειαζεται να παραμιλας μονος σου, θα συζητας με τον εικονικο φιλο σου ο οποιος θα σε ακολουθει στο σπιτι καθως καθαριζεις (λεμε τωρα).

επιτελους ο καθενας θα μπορει να ζει στο δικο του κοσμο και μονο. το second life θα φανταζει συντομα ενα απλο πακμαν.

ανυπομονω για την μερα που θα γυριζω στο σπιτι απο τη δουλεια (μια αλλη δουλεια) και θα βαζω την καρτα μου στην ειδικη θεση και μετα απο το μενου θα διαλεγω ποια "πραγματικοτητα" θελω να ζησω τη συγκεκριμενη μερα. θα το χω προγραμματισει με διαφορα σεναρια. γυναικα νοικοκυρα, μπαστυ και χαμογελαστη. με 'η χωρις παιδια. 'η 2 μοντελα να με περιμενουν. 'η ακομα θα αλλαζει και το σπιτι. η διακοσμιση, τα αντικειμενα, μεχρι και οι τοιχοι.

εδω μπορειτε να δειτε την τασουλα, μια πρωην μου, να τα εξηγει μερικα παραδειγματα.

τα βιντεοπαιχνιδια θα παιζονται στο δρομο και στα παρκα και το σεξ θα ειναι πιο πραγματικο απο ποτε.

μια αλλη εκδοχη του AR ειναι και αυτο βεβαια. αλλα ποιος νοιαζεται μωρε, δεν θα αφησουμε τις μαλακιες του αυγεροπουλου να μας χαλασουν το λαηφσταηλ και τη ζαχαρενια μας

[γιατι στο κολοφμπ μου βγαζει ολο διαφημισεις για εμφυτευση μαλλιων??]

αχρηστες συμβουλες.

2 σχόλια:

urban poetic είπε...

good one..

BlameMe είπε...

δεν καταλαβα, γιατι τα αλλα τι ηταν?