27 Ιουνίου 2013

Βέβαιη αντίθεση

Καθημερινά, περπάτημα προς το μετρό Πανόρμου, περνάω από το Yellow, παίρνω ένα φρέντο εσπρέσσο άγνωστης ποιότητας, αλλά κάποιας φυτείας ποιότητας όπως μου λένε, μάλλον από την Κένυα, ή Αιθιοπία. Ο roaster, ο ψήστης του καφέ δεν είναι και τόσο καλός όπως μου έχει πει ο καλός φίλος με τη χαμηλών τόνων φωνή Μάκης, ο οποίος έχει αγοράσει ένα χειροποίητο χειροκίνητο μύλο καφέ από τη Γερμανία. Παρόλα αυτά, πλερώνω δύο ευρώ για να μου φτιάξει στην καλύτερη περίπτωση ο Σάχα ο μπαγκλαντεσιανός, στη χειρότερη περίπτωση κάποιος μπαρίστας που ξυνίζει μόλις με βλέπει γιατί δεν έχω μουνί, ή γιατί δείχνει παύλα η μάπα μου. Μαρέσει όμως ο καφές, είναι δυνατός και αρκετός για να ξυπνήσω και να έχω νεύρα έτοιμα για τον κόσμο στη δουλειά.
Αν είναι μεσημέρι παίρνω και ένα σάντουιτσσσσσ αρκετά νόστιμο με φρέσκα υλικά και καλαμποκόψωμο.

Μπαίνω στο μετρό κατεβαίνω τη σκάλα, μετά τις κυλιόμενες προς Αιγάλεω, περπατώ όλο το διαδρομο για να δω τι κόσμος περιμένει το μετρό την ώρα που μπαίνω και πάω να μπω στην τρίτη πόρτα του πρώτου βαγονιού. Αν χρειαστεί να περιμένω περιμένω στην είσοδο του κλιμακοστασίου από το οποίο δεν κατέβηκα. Ο λόγος είναι πως εκεί έχει περισσότερο καθαρό αέρα και δεν έχει μυρωδιά στασιμότητας και κλεισούρας.

Η τρίτη πόρτα του πρώτου βαγονιού οδηγεί στις κυλιόμενες που ανεβαίνουν στους Αμπελόκηπους.
Ποτέ δεν ανεβαίνω τις σκάλες εκτός κι αν ακολουθώ καμία πιθανά ανεμοδαρμένη φούστα ή φόρεμα στην καλύτερη. Έχει μπόλικο αέρα στους Αμπελόκηπους, όπως και στη στάση της Πανόρμου. Καμιά φορά μου χτυπάνε τον ώμο γνωστοί. Συνήθως το χτύπημα είναι πιο δυνατό όταν πρόκειται για γυναίκα γεγονός που δεν το περίμενα, αλλά από την άλλη ίσως είναι το ότι δίνεις περισσότερη σημασία όταν είναι γυναίκα. Αυτό μπορεί να είναι και απόδειξη πως δεν είμαι γκέι, ε ;

Μία σίγουρη αντίθεση λοιπόν, με την ευχαρίστηση που είδα στα πρόσωπα των φίλων μου όταν έπαιζε αυτό στις εφτά παρά το σάββατο:

και ακολούθησαν κι άλλα. κομμάτια.
Στράτος DAT punk.


1 σχόλιο:

BlameMe είπε...

etsi diladi

http://www.youtube.com/watch?v=kyp9ZOYJpSM