18 Ιουλίου 2010

οι σκεψεις της ημερας

γλιτωσε λεει ο 13ος και 14ος μισθος. κοπηκε ομως ο 2ος, ο 6ος και ο 8ος. αυτοι δεν τα καταφεραν. κριμα.

προχθες ειδα σε θερινο μια ταινια του γκονταρ. ο τρελος πιερο. και μου θυμισε την παρασταση του τσεχωφ που χαδει στο εθνικο το χειμωνα. τον θειο βανια (=καλο μπουγατσατσιδικο στη δραμα | τουλαχιστον υπηρχε το 96..) κοιτα πως εχει το πραγμα:

δεν εχει κανενα απολυτως νοημα να βλεπεις (υποτιθεται ή δεν υποτιθεται) πετυχημενα και σημαντικα εργα του παρελθοντος. αυτα, 1. ειτε εχουν επηρεασει πολυ το σινεμα, τοσο που το αποτελεσμα της επιρροης τους το χεισ δει σε πολλες συγχρονες ταινιες. και αρα δεν υπαρχει λογος να δεις το αρχικο, ειτε 2. δεν εχουν επηρεασει το μελλον που τις ακολουθησε, οποτε και παλι δεν τις βλεπεις διοτι ειναι αποτυχημενες.

σε καθε περιπτωση δεν τις βλεπεις. εκτος κ αν εισαι φοιτητης της καλων τεχνων ή κυνηγας καμια τετοια γκομενα.

στο εθνικο τουλαχιστον ειχε καλη αισθητικη η παρασταση. ο γκονταρ αποτην αλλη, εκανε την πλακα του ο ανθρωπος και γυρισε μια ταινεια σε μια μερα μεσα (παρακαλω!!). εμεις τωρα το βλεπουμε περισπουδαστα και βαθυστοχαστα και προσπαθουμε να βρουμε τι εννοει ο ποιητης. η μονη αξια ειναι η ελαφροτητα με την οποια αντιμετωπισε το εργο του ο ιδιος ο σκηνοθετης. πιπες δηλαδη, που θα λεγε κ ο σουγκαρ. ειμαι σιγουρος ο γκονταρ θεωρει γελοιοτητα τη σοβαροτητα με την οποια αντιμετωπιζουμε τις γελοιοτητες του.


και τελος, θελω να σχολιασω τις αποτυχημενες και κατα βαση λανθασμενες προσπαθειες των επιστημονων (σαν κ μενα) να λυσουν το προβλημα του χρονου. προσπαθουν λεει να αυξησουν τη διαρκεια της ζωης μας ετσι ωστε να ζουμε πιο πολλα χρονια και με υγεια. πιπες (παλι). θα πρεπε αντι να μακρυνουμε το χρονικο οριζοντα, δηλαδη τα ημερολογιακα χρονια, να προσπαθησουμε να διαστειλουμε το χρονο. για την ακριβεια να διαστειλουμε την εμπειρια του χρονου. φτιαξε ρε μεγαλε ενα χαπακι που να το περνω την παρασκευη και μετα απο τρεις μηνες να λεω: ωραια, τελειωσε το σκ, αυριο παω δουλεια. ο χρονος ειναι εμπειρικος. βιωμα. δεν χρειαζεται να ασχοληθουμε με την απολυτη τιμη του. εξαλλου κ αυτο ειναι συμβαση. πρεπει να αλλαξουμε τον τροπο που τον αντιλαμβανομαστε. να μπορουμε, τις ευχαριστες στιγμες να τις αισθανομαστε οτι διαρκουν περισοτερο και τις δυσαρεστες το αντιθετο. το οτι τα ρολογια μετρανε δεν εχει καμια σημασια και καμια σχεση με το τι συμβαινει στην πραγματικοτητα. ο χρονος ειναι υποκειμενικος και αυτη την υποκειμενικοτητα του πρεπει να "πειραξουμε". ολα γω πρεπει να τους τα πω ρε πουστη μου... φυσικα, εξαιρουνται τα ναρκωτικα. ακομα και να σας αρεσουν, σκεφτειτε οτι καποιοι πλουτιζουν με τα λεφτα σας και εσεις ειστε τα κοροιδα. το ιδιο ισχυει και για τα τσιγαρα...τελοσπαντων. σταματαω εδω για σημερα.

ο σουγκαρ ηταν στην αιγινα σημερα. ετσι για να τον καρφωσω.

7 σχόλια:

μελ είπε...

ΜΕ ΚΑΡΦΩΝΕΙ! ΝΑΙ! ΚΑΝΩ ΣΟΥΠΕΡ ΠΙΠΕΣ! ΝΑΙ! ΜΕ ΚΑΡΦΩΝΕΙ!

ΜΕ ΚΑ ΡΦΩ ΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙ

Angelis είπε...

ο Θείος Βάνιας ήταν ακόμα ζωντανός...συγνώμη ανοιχτός ήθελα να πω, το Μάιο που πέρασα από τη Δράμα.

κουραδιανέ, αισθάνομαι άσχημα που δεν κατάλαβα πόσο έξυπνος είσαι, τόσα χρόνια που σε ξέρω (25 ίσως;). δηλαδή, πάντοτε έλεγα ότι είσαι έξυπνος, το έλεγαν κι οι καθηγητές μας κι εγώ ζήλευα, το έλεγαν οι κοινοί φίλοι, το έβλεπα κι εγώ, αλλά έχεις το κακό να είσαι ίσως, πιο γαμάτος όσον αφορά στην ευαισθησία, τη γλύκα, να υποστηρίζεις τους φίλους σου όταν σε χρειάζονται, να αγαπάς τους ανθρώπους σου, δυνατά χωρίς να θέλεις κάτι για αντάλλαγμα, που ίσως το κοφτερό μυαλό σου να έρχεται δεύτερο σε επιδόσεις.

αχ και να γινόσουν ο πατέρας των παιδιών μου..

ΥΓ: άσε που είσαι ικανός να δακρύσεις με τις μαλακίες που σου γράφω τόση ώρα. τιιι γλυκόοοοος

wake είπε...

Αιγινες sugar, αιγινες?

wake είπε...

Αιγινες sugar, εγινες?

BlameMe είπε...

δεν δακρυσα. ερεθιστηκα...:)

κινδυνος κεφαλαιος είπε...

προσπαθήστε να εστιάσετε στις λέξεις που λέει ο συνομιλητής σας μία προς μία. Ο χρόνος θα επεκταθεί μόνο και μόνο λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης και εστίασης. και στο τέλος της πρότασης ο συνομιλητής σας θα γίνει ο ίδιος ο γκοντάρ.

mr_switters είπε...

Κουραδιανέ,

σκύβω το κεφάλι, σου στέλνω ένα γλυκό φιλί, και καμαρώνω που είσαι φίλος μου..


ΥΓ "ειμαι σιγουρος ο γκονταρ θεωρει γελοιοτητα τη σοβαροτητα με την οποια αντιμετωπιζουμε τις γελοιοτητες του"

ήμουν σίγουρος ότι ο θεός θεωρει γελοιοτητα τη σοβαροτητα με την οποια αντιμετωπιζουμε τις γελοιοτητες του. Αλλά ο θεός δεν υπάρχει. Αλλά υπάρχεις εσύ. Άρα μήπως υπάρχει θεός;