19 Οκτωβρίου 2009

στερεο νοβα αγαπη μου



ποσες φορες θα γυριζω σπιτι και θα βαζω να ακουσω τον εξωστη; ποσες;


την πρωτη φορα που το ακουσα ηταν με τον αγγελη. στην τουζλα. μεγαλη αγαπη. τοτε που καπνισα 3 πρινσ ταυτοχρονα προσπαθωντας να βουλωσω την τρυπα μεσα μου. και εκαψα τη σκηνη του καραμπατζακη.


θυμαμαι καλοκαιρια πριν το 96 να το ακουω απο κασετα μετα απο ξενυχτι και μπουγατσα. ή λιγο πρωτου βγω, χωρις να βγαινω μετα.


θυμαμαι να το ακουω στην αθηνα μαζι με τον μπελο και να μου λεει οτι οταν γυρισει στην πατρα θα ανοιξει μπαρ και θα παιζει στερεο νοβα. ανοιξε. και παιζει.


θυμαμαι να το ακουω καθως ταξιδευω για θεσσαλονικη. ξεροντας οτι σε μερικες ωρες θα κανω την αναποδη διαδρομη. στη στοα και στο μπαχτσε.


θυμαμαι να το ακουω οταν με χωρισε. θυμαμαι να το ακουω οταν τη συναντησα.


θυμαμαι να το ακουω κοιταζοντας τη θαλασσα στο καβουρι. λιγο πρωτου αφησω την αθηνα για πρωτη φορα.


θυμαμαι να το ακουω τα πρωτα βραδια στο βολο που δεν ηξερα κανεναν. ακομα απο κασετα.


θυμαμαι να το ακουω κοιταζοντας τα λαμπιονια της αγετ. με τον ζαχαρη, τον μελιδη και τον θηβαιο. και αλλους πολλους. μαζι της. χωρις αυτην. μονος μου. στο ριπιτ. αγκαλια με τις μπυρες μου. τα παιδικα μου παιχνιδια.


θυμαμαι να το ακουω αγγιζοντας τη θαλασσα που με ενωνε μαζι της. χιλιομετρα μακρια.


θυμαμαι να το ακουω και να αναπολω τα απογευματα που τον χαζευα καθως πλησιαζε την τηλεοραση για να ακουσει βουλη. και που με συναντουσε στη σταση και με ρωτουσε αν εχω χρηματα για το αστικο.


θυμαμαι να το ακουω σε 10 χρονια απο τωρα. ξαπλωμενος. και να αναρωτιεμαι ακομα, οι προσευχες μου που πανε;

2 σχόλια:

μελ είπε...

πιστεύεις ότι είναι απλή παρελθοντολαγνεία ή μήπως έχει περάσει πιά στο ντίενει σου η νοσταλγία σαν τρόπος ζωής? ή απλά σου λείπουν οι φίλοι σου? και μένα μου λείπουν οι φίλοι μου. δεν ξέρω. μήπως η φωνή του κ.β. σε κάνει να νιώθεις κάπως παράξενα και γιαυτό προκύπτουν όλα αυτα?

BlameMe είπε...

laryga mou nomizo oti ola einai sosta. k oxi mono gia mena mallon. kurios omos ftaiei to oti otan exo piei polu krasi to vradu duskoleuomai na koimitho.