17 Απριλίου 2010

decision theory


οταν θεωρεις οτι εισαι σε ενα σταυροδρομι της ζωης σου και πρεπει να κανεις μια κρισιμη κινηση, σκεψου το καλα. ζυγισε τα πραγματα και αναλογισου το ειδικο βαρος της αποφασης σου. για την ακριβεια, προσπαθησε να το υπολογισεις.

μετα, για να καταλαβεις την πραγματικη του διασταση, διαιρεσε το με την ματαιοτητα των πραγματων - των παντων - και τη ματαιοδοξια τη δικη σου.

στο τελος, γραψτο σε ενα χαρτι, και κρεμασε το στον τοιχο, απεναντι απο το λαπτοπ. 2 μερες μετα θα εισαι ετοιμος να αποφασισεις.

ισως καταλαβεις οτι δεν ειναι καν σταυροδρομι.

6 σχόλια:

BlameMe είπε...

και για να το κανω ακομα πιο αισιοδοξο, απλα, πολλες φορες οι αποφασεις μας μου φαινονται στο τελος, σαν αυτη της χηρας, που προβληματιζεται αν το κασονι του αντρα της πρεπει να ειναι απο οξια ή κοντρα-πλακε.

moody allen είπε...

xaxaxaa

μελ είπε...

δεν είναι αστείο νομίζω

κινδυνος κεφαλαιος είπε...

κι όμως είναι αστείο το ότι είναι σοβαρό ένα τέτοιο ζήτημα.
ζαλίστηκα λίγο από την αναδρομή. βέβαια αν αναδρομικά το σκεφτείς προς το άπειρο θα δεις πως ο συνδυασμός τέτοιων αποφάσεων κόντρα-πλακέ μπορεί να καταστρέψει το δάσος δίπλα στο βουνό, ή όχι. Κι αν καταστραφεί και το δάσος αυτό και ένα ακόμη; Και αν καταστραφούν όλα τα δάση; Και αν καταστραφούν όλα τα δάση σε όλους τους πλανήτες;
Και αν καταστραφούν όλα τα δάση σε όλους του πλανήτες σε όλα τα δυνητικά σύμπαντα; Κάτι τέτοιο δεν είναι εκ φύσεως οξύμωρο, αλλά μόνο και μόνο που επηρεάζεις ένα από αυτά τα εκατομμύρια στο εκατομμυριοστό καθιστά την απόφαση αυτή τόσο σημαντική όσο και συμπαντική.

Κάπου διάβασα όμως πως οποτεδήποτε αμφιβάλεις, πάντα κάντο.
Αν βέβαια είναι μία απόφαση δύο διαστάσεων και όχι απλά ναι-όχι, τότε πάρε μία στην τύχη, δεν έχει σημασία ποια. Τα έχει αποδείξει αυτά ο Σάννον, οπότε μην το σκέφτεσαι, απλά κάντο.
Αυτό το αστειάκι μπορεί να συνεχιστεί λοιπόν επ'άπειρο, άρα ο Σίμος δικαίως γέλασε, κακώς έβαλε ένα α παραπάνω όμως.

mr_switters είπε...

γαμημενε μπασταρδε κουραδιανέ..απ' όλες τις γαμημένες μέρες βρήκες σήμερα που σκέφτομαι αν θα κόψω το τσιγάρο ή όχι?

γαμημένε μπάσταρδε κουραδιανέ

stratoulenios είπε...

sugar eisai
e entaxei
eisai apla
apla