13 Σεπτεμβρίου 2010

BackBroke Mountain




ο λαρυ και ο στρατουλενιος μας εχουν ξεχασει τελειως....

φημες λενε οτι τρεχουν στους λοφους (βουνα δεν εχει) της βεροιας και απολαμβανουν τη (παρα)φυση. δεν εχουν βεβαια καπελα και πιστολια, αλλα εχουν ρεβανι και παγωτο καιμακι. πολυ καλυτερα.

θελω να ειμαι μπροστα οταν το μαθουν οι μαναδες σας.

ενα ποστ, μια φωτογραφια, στειλτε κατι. ζηλεω.

καλω ολο το μπλογκ στο μπαηος, το σαββατο 18/9 που θα παιξει ο ξαδερφος μου απο το χωριο Γκοντζος Ιωσηφιδης. Ο γκοντζος ηταν βοσκος αλλα η δουλεια δεν πηγαινε καλα. Την επεφτε συνεχεια στις προβατινες και τα αφεντικα του τον εδιωχναν. βλεπετε, απο το πολυ πηδημα οι προβατινες δεν κατεβαζαν γαλα. ασε που στο χωριο ειμαστε στενομυαλοι και δεν εγκρινουμε τη σχεση αντρα-προβατινας. ετσι, πριν πολλα χρονια εφυγε απο το χωριο για να βρει την τυχη του (και καμια γυναικα). αρχικα πηγε στη στουτγκαρδη για λαντσαδορος και μετα στην αμερικη για λουστρος. δεν επλενε τα μαλια του ποτε θυμαμαι και βρωμουσε πολυ. αυτο ομως τελικα ηταν και το δυνατο του σημειο. εκανε ενα τελειο ραστα τοσο καλο, που αποφασισαν να τον κανουν καλλιτεχνη. ξερετε πως ειναι αυτα εκει στην αμερικη. πηγε στο σαν φρατσισκο, αλλαξε το ονομα του και εμαθε να τραγουδαει.

δυστυχως, ο γκοτζος δεν ειναι ευτυχισμενος. του λειπει το χωριο και οι προβατινες του. για αυτο, γραφει που και που κανενα τραγουδι για να τις θυμαται.

ελατε, θα ειναι ωραια. μετα απο τη συναυλια θα παμε με τον γκοντζο ολοι μαζι για πατσα στην κρεαταγορα. τα σπλιναντερα θα τα διαλεξει ο ιδιος ο γκοντζος που ξερει απο αυτα.

να και ενα απο τα τραγουδια που εγραψε για το χωριο. το παιζει και η φιλαρμονικη καθε 22 αυγουστου στο πανηγυρι. του χρονου εχουμε κλεισει ηδη τον σαβοπουλο για να κανει τα φωνητικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: