1 Φεβρουαρίου 2011

.






δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο το να μην εχεις δουλεια και να κολοβαρας στα μπλογκ. ειναι πιο φτηνο απο τις καφετεριες, δεν χρειαζεται να εχεις κανει μπανιο και πουλας και μουρη.


εδω και καιρο προσπαθω να καταλαβω τι γραφει ενα βιβλιο. η παρακμη της δυσης. του oswald spengler. μου το προτεινε και μου το εξηγησε ο desertnaut. φαινεται πολυ ενδιαφερον. ιδιως αν ακουσεις τον χριστο να στο εξηγει. πρεπει να ομολογησω οτι πηγα σε βιβλιοπωλειο και ξοδεψα 30 λεπτα προσπαθωντας να διαβασω εστω και 1-2 σελιδες. το αποτελεσμα ηταν να αποφασισω οτι δεν χρειαζεται εκτος απο τα 30 λεπτα να χασω και 30 ευρω για να το παρω. απο τοτε διαβαζω κανενα σχετικο αρθρα στα ελληνικα. οχι στα ξενα ( "τουρ'ιστικα" που λενε και οι κρητικοι..) για να ειμαι σιγουρος οτι θα το καταλαβω.

επισης ενα αλλο βιβλιο που μου προτεινε ο χριστος, ο οποιος εχει διαβασει καμια 3000 βιβλια περισοτερα απο μενα- δηλαδη 3025 περιπου-, ειναι το outliers. το οποιο, μεταξυ αλλων εξηγει και πως η επιτυχια εξαρταται (και) κατα βαση απο την πολυ δουλεια. και αλλα ενδιαφεροντα φαινομενα.

βεβαια, αυτο εχει να κανει ενδεχομενως και με το γεγονος οτι οσοι αποτυγχανουν δεν παραδεχονται οτι ξεσκιστηκαν και στη δουλεια. για να μην τους πεις χαζους.

οσοι λενε οτι ο κοσμος στην αιγυπτο βγηκε στους δρομους, πολυ απλα δεν εχουν παει ποτε εκει. στην αιγυπτο ο κοσμος ειναι ολη την ωρα εξω. μιλανε, πινουν τσαγια, κολοβαρανε χωρις λογο. και να θελανε να πανε σπιτια τους τωρα με την απαγορευση κυκλοφοριας θα ηταν λιγο δυσκολο. πολλοι απο αυτους δεν εχουν σπιτια. για αυτους μια πραγματικη κινηση διαμαρτυριας θα ηταν να μην κυκλοφορει κανενας.

στο πνευμα των ημερων (πιο ηλιθια εκφραση δεν υπαρχει) ιδα και το missing του costas gavras. την μουσικη την εγραψε ο βαγγελης. προφανως ο βαγγελης ηταν πολυ φιρμα τοτε. σε ολη την ταινια ακουγονται 1-2 λεπτα μουσικης. αντε 4. οχι παραπανω. αν εισαι διασημος δεν χρειαζεται και πολυ δουλεια. αναλαμβανουν τα φαινομενα του herding, flocking κλπ. (επομενο ποστ).

[im in love with you]



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

... εντάξει, εντάξει, το 'πιασα το υπονοούμενο, ΘΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!

Φεύγω τώρα να υπολογίσω παιγνιοθεωρητικά και τα απαραίτητα incentives για να το διαβάσεις... :-)

BlameMe είπε...

xaxa..oxi oxi. tzampa lefta. kalitera na mou to eksigiseis akoma mia fora. mporeis na keraseis tis mpires an epimeneis vevaia...