30 Αυγούστου 2012


καθως περπατουσα κοντα στη θηβων ακουω τερμα μουσικη, παρα πολυ δυνατα αλλα και καθαρα, απο καλο ηχοσυστημα. νομιζω αγγελοπουλος, ενα λυπητερο του. πλησιαζοντας, βλεπω ενα τσουρμο μαυροφορεμενους να ακολουθουν μια νεκροφορα μπροστα απο την οποια ηταν ενα αυτοκινητου, τυπου σενταν, με ανοικτο το πορτ μπαγκαζ. απο εκει εβγαινε και η μουσικη. κηδεια καποιου γυφτου. ουτε παπαδες, ουτε καντιλια. η πιο ωραια κηδεια που εχω δει. εφυγα τρεχοντας γιατι ημουν ετοιμος να βαλω τα κλαματα. ηταν πολυ συγκινητικη η φαση. σαν ταινια του μπρεκοβιτς.

οι γυφτοι ειναι θεοι. ειχα στο χωριο κατι γειτονες γυφτους (τσιγγανοι οπως δηλωνουν οι ιδιοι, δεν ξερω τη διαφορα) και καναμε παρεα. πηγαιναμε στα μπαρ του διπλανου χωριου με το ντατσουν τους. δουλευαν 3 βδομαδες στα χωραφια σαν σκυλια και μολις πληρωνοντουσαν, ετρωγαν τα λεφτα τους σε 2 ημερες. για την ακριβεια τα γαμαγαν. στα μπουρδελα τους ηξεραν ολες. μας επαιρναν και εμας μαζι τους για να μαθαινουμε.

τι να πρωτοθυμηθω απο αυτα τα παιδια. αγοραζαν και πουλουσαν συνεχεια τα παντα. μια φορα ειχαν αγορασει ενα αλογο το οποιο μεχρι να το πουλησουν του ειχαν βγαλει την ψυχη. το καβαλουσαν χωρις σελα εννοειται (το οποιο διαπιστωσα προσωπικα οτι ειναι πολυ δυσκολο, σου κανει τον κολο πατε) και καναμε κοντρα με τα μηχανακια (τσαλυ για την ακριβεια). αλογο-τσαλυ. στην εκινηση γαμουσε το αλογο.

φωτο koudelka. eixe mia oraia ekthesi tou prin 2-3 xronia sto benaki nomizw me afieroma stous gupsies. theoi sou leo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: