27 Οκτωβρίου 2010

κολυμβητηριο




το μονο πραγμα στην αθηνα που καταφερνω να κανω χωρις να χρειαστει να παρω το αυτοκινητο ή το μετρο, ειναι το κολυμβητηριο. περπαταω 150 μετρα και τσουπ, κανω τη βουτια μου. συνολικα δεν μου παιρνει παραπανω απο 1 ωρα οποτε ειναι οτι πρεπει. δεν χανω χρονο και γυμναζομαι. ετσι, δεν θα παθω κυλη οπως ο φιλος μου ο κωστασ που χρειαστηκε να πληρωσει 3.000 ευρω για να την φτιαξει. εξαλλου δεν εχω 3.000 ευρω.

στην αρχη δυσκολευομουν πολυ. χωρις την ανωση και με το νερο να εχει τοσο αθλια γευση. τωρα ομως τα παω μια χαρα. το μονο προβλημα ειναι οτι καμια φορα κινδυνευω να πνιγω γιατι καθομαι παραπανω απο οσο αντεχω μεσα στο νερο. ιδιαιτερα οταν κολυμπα μπροστα μου γυναικα. στο νερο τα γυναικεια σωματα φαινονται πολυ ομορφα. ακομα περισοτερο αποσο ειναι. ενα παραδειγμα απο τον φυσικο κοσμο για το οτι το περιβαλλον διαμορφωνει την αντιληψη μας περι ομορφιας. τις προαλλες διαπιστωσα, στο τελος, οτι κατα τη διαρκεια της κολυμβησης η γυναικα που ακολουθουσα συνεχως - με μεγαλη προσπαθεια και κινδυνο να πνιγω - ηταν γυρω στα 50. ουτε την κυταριτιδα ουτε αλλο σημαδι της ηλικιας της ειχα καταλαβει.

το προβλημα ειναι οτι ουτε στο κολυμβητηριο γλιτωνεις απο τους μαλακες που μιλανε για πολιτικη. καθονται στην ακρη και λενε του κοσμου (και του κολου) της παπαριες. και επειδη και γω κουραζομαι γρηγορα απο το κολυμβη, αναγκαζομαι να τις ακουω ωρα. το συμπερασμα για την πολιτικη ειναι απλο: ζωα που κυβερνουν ζωα.

δεν με αφορα αυτη η διαδικασια. γενικα δεν με αφορα τιποτα αποσα συμβαινουν γυρω μου. τον τελευταιο καιρο διαπιστωνω οτι δεν εχω τη δυναμη - ισως και τη διαθεση - να διαφωνησω ουτε με παιδι 2 χρονων, ουτε με κουταβι. απλα δεν μπορω. ειμαι ετοιμος να κανω οτιδηποτε χρειαστει αρκει να μην αναγκαστω να αντιπαρατεθω με καποιον. ειμαι τοσο μα τοσο κουρασμενος. διαλεγω απλα την φυγη.

την φυγη προφανως ειχα διαλεξει και οταν ημουν 5 χρονων, οταν πιστευα οτι δεν ειμαι αυτος που φαινομαι, δεν ειμαι το παιδι αυτων των γονιων, που ζει σε αυτο το χωριο και εχει αυτους τους συγγενεις και φιλους. ημουν σιγουρος οτι οι γονεις μου ειναι καποιοι πολυ πολυ διασημοι και πλουσιοι και εξυπνοι οι οποιοι με εδωσαν σε αυτους τους κυριους να με μεγαλωσουν για να αποκτησω το εξαιρετικο προσον της ταπεινοτητασ προτου αναλαβω τα ινια της αυτοκρατοριας μου. υποθετω οτι θα στεναχωριοντουσαν παρα πολυ οι γονεις μου αν το μαθαιναν αυτο, εστω κ τωρα. η μητερα μου λιγοτερο βεβαια. να ενα παραδειγμα για το τι μπορει να κανει η πολυ τηλεοραση.

η ταση φυγης, ή μηπως να πω απλα ο φοβος, ειναι ενα απο τα λιγα γνωρισματα μου που αντεχουν στο χρονο. αυτο, και το σκαλισμα της μυτης. το τελευταιο βεβαια μου εχει δωσει σκιλσ στα δαχτυλα τα οποια ειναι πολυ χρησιμα στις συναναστροφες μου με τις γυναικες. για να γυρισω ομως στον φοβο, ακομα και στο πως φλερταρω ειναι εμφανη τα σημαδια του. ποτε, μα ποτε δεν κυνηγαω μια γυναικα οταν στο παιχνιδι υπαρχει εστω και η υποψια για συνδιεκδικητες. (η εξαιρεση επιβεβαιωνει τον κανονα).

τον τελευταιο καιρο δεν καταφερνω να συμφωνησω με κανεναν ανθρωπο τριγυρω μου. με κανενα ομως. καθε κουβεντα που ακουω, καθε συζητηση, καθε λεξη, βιαζει το μυαλο μου. μερικες βιαζουν και την ψυχη μου.

το βασικο προβλημα μου ομως παραμενει το προβλημα των επιλογων. το προβλημα της μη σωστης επιλογης για την ακριβεια. ή, το προβλημα της επιλογης που εκ των υστερων μοιαζει τελειως λαθος, για την περισοτερη ακριβεια. οτι και να επιλεξω νομιζω οτι ειναι λαθος. ξερω οτι αυτος ειναι ευκολος και με απο καιρο γνωστη λυση γριφος για ψυχολογο. εγω ομως το βιωνω καθημερινα. ολα μου μοιαζουν οτι ειναι λαθος. και καθε μερα ειναι και πιο δυσκολο να ανατραπουν. τι αλλαζει πιο ευκολα? οι απο χρονια λαθος επιλογες σου? ή η μη συμβατοτητα σου με αυτες? εσυ ή αυτες? ή και οι δυο? μηπως δεν ειναι λαθος επιλογες και απλα αλλαζω εγω τοσο γρηγορα που καποτε ηταν σωστες αλλα όχι πια? μήπως ειμαι τοσο αχορταγος που καθε επιλογη μου γενναει σαν λερναια υδρα νεες φιλοδοξιες οι οποιες κανουν τις πρωτες επιλογες μου λαθος? και δυστυχως δεν μπορεις να μην επιλεγεις. ή να εναλλασεις τις επιλογες σου, οπως λεει ο φιλος του μελιδη αυτος ο κενως. αυτο ειναι που σου γαμαει ακομα περισοτερο τη ζωη. με αυτο τον τροπο ειναι σαν να κουβαλας μαζι σου συνεχως ολα τα διληματα που εχεις συναντησει στη ζωη σου.


αυτο. αυτο και το προβλημα της προσαρμοστικοτητας μου. αυτα με ταλαιπωρουν. ισως να μην ειναι και ασχετα. προσαρμοζομαι σε καταστασεις, σε παρεες, σε οτιδηποτε χρειαστει (χρειαστει?) που στο τελος μπερδευομαι και γω ο ιδιος για το ποιος ειμαι. θα ημουν καλος ηθοποιος νομιζω. (χαραμιζομαι...)

ασχετο. υπαρχουν καποιοι ανθρωποι που εχουν να πουν τοσα πολλα αλλα για καποιο λογο δεν το κανουν. ειναι ακριβοθωρητοι. ετσι τους λενε. και υπαρχουν και οι αλλοι που λεμε εναν τονο παπαριες. ο "ελαχιστος εαυτος". να κατι που λειπει. απο εναν τετοιο εμαθα και για τους κυκλους των σχεσεων που τεμνονται. μια αλλη φορα.


ακομα πιο ασχετο. βρηκα ποιος κανει τον θορυβο στο διαμερισμα. δεν ειναι οι απο πανω μου τελικα, οπως ηταν στο προηγουμενο διαμερισμα. ειναι οι διπλανοι. και ως αποδειξη αληθειας για ολα οσα διαβασες πιο πανω, ο τροπος που βρηκα για να το αντιμετωπισω, φυσικα μετα την αποτυχια των ωτασπιδων, ακουστικων κλπ, ηταν να γραψω ενα γραμμα και να το ριξω κατω απο την πορτα τους. δεν ειχα το κουραγιο ουτε καν να χτυπησω την πορτα και να τους ζητησω να ειναι πιο προσεκτικοι με τα επιπλα που σερνουν δεξια κ αριστερα. κουραση.

ειμαι πολυ θυμωμενος. παρα πολυ. με ολους. και πιο πολυ με τον εαυτο μου.

το μονο που περιμενω ειναι τον τρελο-αγγελη.

5 σχόλια:

Angelis είπε...

την τελευταια φορά που σε άφησα στην αθήνα, ήσουν απλοςκανονικοςμιλουσεςσανανθρωποςνορμαλ. μετά από 10 μήνες, ακούγεσαι πολύ σοφός (και λίγο βαρύς) για να μου κάνεις πια παρέα. θα σου φαίνομαι ακόμα πιο σαχλόςτώρα που το γύρισες στο ποιοτικό.

BlameMe είπε...

min anisixeis. me 2 mpires ta ksexnao ola. na vroume mono se pia ekdilosi/parousiasi proiontos (vl. sokolata) tha xorepsoume auti ti fora...

dipyadeep είπε...

Γραψε μου ενα σεναριο γαμω τον Χριστοσου. Καν΄το τωρα... Σε ενα μηνα να το εχεις ετοιμο.

κινδυνος κεφαλαιος είπε...

εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς το κολυμβητήριο σου προκαλεί νεύρα και φυγή

Misirlou Oubliez είπε...

We agree to disagree. Θα παρακαλεσω παρα πολυ να μην γαματε την Παναγια και τον κωλο του Χριστουλη στα σχολια.